Інструкції

Якщо щось сталось з Вашою технікою і Вам потрібна інструкція з експлуатації - Прочитайте! Можливо, вирішення простіше ніж здається.(далі...)

21.08.2015


Якщо щось сталось з Вашою технікою і Вам потрібна інструкція з експлуатації - Прочитайте! Можливо, вирішення простіше ніж здається.
  Якщо Ви читаєте цю статтю, це значить що Ви придбали нову побутову техніку або поламалась стара. Найімовірніше, у Вас вийшла з ладу стара або щойно придбана нова. Не лякайтесь! В 75% відсотках випадків вона не зламана. Просто Ви ще не прочитали інструкцію з експлуатації Вашого продукту і Вам не відомі особливості його роботи, а також можливості виникнення різноманітних несправностей , які можливо виправити самостійно керуючись тим, що пропонує інструкція.
Проблеми бувають найрізноманітніші. Наприклад: якщо Ви придбали хороший кухонний комбайн відомої торгової марки (Bosch, Miele, Kenwood, Zelmer, Moulinex і інші) то , як правило, Вас може збентежити , коли починають мигати різні індикатори, а сам комбайн не працює. Загляньте в інструкцію. В 95% він не поламаний. Все, насправді, дуже просто: ця техніка “розумна” і не буде працювати , якщо Ви не герметично закрили кришку блендера, якщо не до кінця або не рівно вставили ножі для різки або шаткування, якщо не до кінця закрутили те, що потрібно закрутити у Вашому апараті, а також багато найдрібніших особливостей, через які Ваш компаньйон по кухні буде боятись поламатись. Пам`ятайте! Сучасна техніка не працює по системі “ніпель”. Розібрати, штовхнути, постукати або поцілувати Вам не допоможе. Все, окрім останнього, дасть нульовий результат – як мінімум, або до викидання техніки в смітник або поїздки в сервіс – як максимум. Є, звичайно ж, і більш страшні випадки (займання, удари струмом, пошкодження кінцівок) які є наслідком неправильного використання електроприладами і ігнорування інструкцій безпеки; але про це пізніше.
Якщо Ви відчули запах горілого (гуми, обмотки, пластмаси) від Вашого електроприладу, то інструкція по експлуатації тут не допоможе. Вам необхідно звернутися в сервіс з надією що ще щось можна виправити. Але найчастіше ремонт (заміна підгорілої частини) коштує 60-95% вартості приладу. Саме тому рекомендую викликати майстра додому, щоб встановити причину поломки на місці і зразу вирішити: варто ремонтувати прилад чи дешевше викинути.
Все перелічене стосується майже всієї електротехніки. Як кухонних комбайнів так і холодильників і пральних машин. Головне, щоб під рукою була інструкція з експлуатації. Та не будемо про сумне! Все ж більшість проблем вирішуються швидко і на місці. Наприклад: в моїй практиці траплялися найрізноманітніші випадки... викликають ремонтувати холодильник через один день після встановлення. Приїжджаю, дивлюсь, питаю в чому проблема? Відповідь: добу працює але не холодить! Заглянув всередину – індикатор охолодження стоїть на 0. Якби нові власники прочитали інструкцію то знали би, що «0 «-це те саме що “виключено”, а 1,2,3...9,10 -“включено” (10 – дуже холодно). До речі, шкала може бути в зворотньому порядку... все залежить від виробника. Інший випадок: встановили дорогу пральну машину Bosch з інтелектуальним управлінням, все перевірили. Через 3 дні дзвінок: протікає вода, виливається через блок подачі пральних засобів (куди засипають порошок, пом`якшувач , вибілювач і тд.). Приїхав, глянув... Результат: маленька дочка хотіла помогти мамі з пранням і запхала в блок подачі великий кусок мила, який, в свою чергу, забив стік для води з пральними засобами. Ремонт тривав 30 секунд.
Таких історій безліч. Тому пам`ятайте: якщо щось не працює так як треба, то спочатку прочитайте інструкцію, добре придивіться (можливо проблеми немає) і якщо думки закінчились – викликайте майстра.